Wordt EFT-therapie vergoed?

Ben je benieuwd of EFT-therapie wordt vergoed? Het antwoord kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder je zorgverzekering en de specifieke therapeut die je kiest. Sommige zorgverzekeraars bieden dekking voor EFT-therapie als onderdeel van geestelijke gezondheidszorg, terwijl anderen dit mogelijk niet doen.

Het is belangrijk om contact op te nemen met je zorgverzekeraar om te achterhalen of EFT-therapie wordt vergoed onder jouw plan. Zorg ervoor dat je specifieke vragen stelt over de dekking, eventuele vereisten zoals een doorverwijzing van je huisarts, en eventuele beperkingen zoals het aantal sessies dat wordt vergoed.

Als je zorgverzekeraar EFT-therapie niet dekt, zijn er nog steeds opties beschikbaar. Sommige therapeuten bieden flexibele betalingsmogelijkheden, kortingen voor pakketten of een glijdende schaal tarief aan, afhankelijk van je financiële situatie. Het is de moeite waard om te informeren naar deze mogelijkheden bij het kiezen van een therapeut.

Kortom, hoewel de vergoeding van EFT-therapie kan variëren, zijn er opties beschikbaar om toegang te krijgen tot deze waardevolle vorm van therapie. Neem contact op met je zorgverzekeraar en een gekwalificeerde EFT-therapeut om de beste opties voor jouw situatie te bespreken.