EFT-gezinstherapie

Transformeer Jullie Gezinsdynamiek met Emotionally Focused Family Therapy (EFFT)

In de complexe wereld van gezinsrelaties spelen liefde, steun en verbinding een cruciale rol in het welzijn van elk gezinslid. Echter, door de stress van het dagelijks leven, communicatieproblemen en onderlinge conflicten kunnen gezinnen soms uit elkaar groeien. Emotionally Focused Family Therapy (EFFT), een uitbreiding van de bewezen effectieve Emotionally Focused Therapy (EFT) voor koppels, biedt gezinnen een pad naar herstel, begrip en hernieuwde verbinding. Ontdek hoe EFFT jullie gezin kan helpen om sterker en meer verbonden uit de uitdagingen van het leven te komen.

De Kracht van Emotionele Verbinding in Gezinstherapie

EFFT is gebaseerd op de overtuiging dat emoties een fundamentele rol spelen in de gezinsstructuur en -dynamiek. Deze vorm van therapie richt zich op het creëren van een veilige en ondersteunende omgeving waarin elk gezinslid zich gehoord en gewaardeerd voelt. Door te focussen op de emotionele banden en interactiepatronen binnen het gezin, streeft EFFT naar:

 • Het identificeren en doorbreken van negatieve communicatiepatronen en interacties
 • Het versterken van de emotionele verbondenheid tussen gezinsleden
 • Het bevorderen van een positieve verandering in de gezinsdynamiek
 • Het ondersteunen van individuele en collectieve groei en genezing

Hoe Werkt Emotionally Focused Family Therapy?

EFFT sessies worden geleid door gespecialiseerde therapeuten die werken met het hele gezin of met subgroepen, afhankelijk van de specifieke behoeften van het gezin. De therapie omvat enkele kernstappen:

 1. Het creëren van een veilig therapeutisch klimaat: Een essentiële eerste stap waarbij een vertrouwensband wordt opgebouwd tussen de therapeut en het gezin.
 2. Exploratie van emotionele onderstromen: Gezinsleden worden aangemoedigd om hun diepere gevoelens en behoeften te delen, wat vaak onderliggende conflicten verheldert.
 3. Herstructurering van interacties: Door nieuwe, gezonde manieren van communiceren en interactie aan te leren, kunnen gezinsleden beginnen met het opbouwen van sterke, ondersteunende relaties.
 4. Consolidatie en integratie: Het gezin werkt aan het vasthouden en toepassen van nieuwe interactiepatronen buiten de therapiesessies, wat leidt tot duurzame veranderingen.

Waarom Kiezen voor EFFT voor Jullie Gezin?

Of jullie nu te maken hebben met specifieke uitdagingen zoals gedragsproblemen bij kinderen, conflicten tussen gezinsleden of de impact van grote levensveranderingen, EFFT biedt effectieve strategieën voor herstel en groei. Deze therapie is bijzonder waardevol voor gezinnen die:

 • Streven naar een diepere emotionele verbinding en begrip binnen het gezin
 • Willen breken met destructieve patronen en conflicten
 • Zoeken naar ondersteuning in het navigeren door complexe gezinsdynamieken

Begin aan een Nieuw Hoofdstuk in Jullie Gezinsleven

Het nemen van de stap naar gezinstherapie kan een keerpunt zijn voor jullie gezin. Emotionally Focused Family Therapy biedt een bewezen kader voor het bouwen aan een hechtere, veerkrachtigere gezinsunit. Ontdek hoe jullie gezin kan groeien en bloeien door de kracht van emotionele verbondenheid en begrip.

Zet vandaag nog de eerste stap naar een gelukkiger en harmonieuzer gezinsleven door contact op te nemen met een gekwalificeerde EFFT-therapeut.